

Call to Action Annual Partners Meeting 2021 AGENDA

Monday, September 13-Wednesday, September 15, 2021

As of September 15, 2021

Overall Objectives	.1
Day 1: Monday, September 13, 2021 — Objective 1: Taking Stock and Bolstering the Partnership	.2
Day 2: Tuesday, September 14, 2021 — Objective 2: Identifying and Agreeing Priorities for Collective Action	
Day 3: Wednesday, September 15, 2021 — Objective 3: Addressing issues in the Partnerships' functioning/governance and Road Map 2021-2025 Commitments	.7

Overall Objectives

- 1) Take stock of progress and bolster the partnership's collective spirit (Day 1): The Annual Partners Meeting is an opportunity for Call to Action partners to come together and reflect on progress with a focus on the last year; get to know each other; share lessons and ideas; reinvigorate the partnership's collective spirit; and welcome new partners. Day 1 will feed into discussions about priorities for the partnership over the next year(s).
- 2) Address challenges and priorities for the Call to Action over the next year within the Road Map 2021-2025 (Day 2) (e.g. Call to Action stakeholders commitments, internal/external advocacy opportunities; WG working plans and priorities; collective endeavours, etc. as part of 2021-2025 Road Map implementation).
- 3) Address outstanding gaps related to the Road Map 2021-2025 and the functioning and governance of the of the partnership (Day 3) Discuss gaps in commitments to the Road Map 2021-2025 and identify methods and mechanisms for how to fill them. Building on the experience and lessons of the first Road Map, consider the issues around how the partnership functions, including across stakeholder working groups and decision-making processes.



Day 1: Monday, September 13, 2021 — Objective 1: Taking Stock and Bolstering the Partnership

-	
DAY 1 – Sept. 13, 2021 Time/Expected Outcomes Geneva (GMT+2/CEST)	ltem
13:30-14:00	Pre-Meeting Coffee Break
(30 min)	Connect in advance to start on time. Option to join a virtual room to meet others while waiting.
	NB: INTERPRETATION IN MAIN ROOM ONLY
14:00-14:25 (25 min)	1.0 — Welcome and Opening Remarks
(20 11111)	Facilitator: Manisha Thomas, WRC
	Opening remarks: Stephan Schøneman, Deputy State Secretary, Denmark
	Jamboard for Ideas/Thoughts/Suggestions by Session over the 3 days: https://tinyurl.com/CtA3DaysIdeas
14:25-15:00 (35 min)	1.1 — Celebrating What's Worked Well and Aspirations Moving Ahead
Expected outcomes: Reflect on achievements and address where Call to Action needs to go collectively, moving forward under the Road Map 2021-2025.	 Facilitator: Lena Minchew, IRC Presenters: States/Donors WG: Director - Humanitarian Affairs - Norwegian Ministry of Foreign Affairs, Gunn Jorid Roset, Norway NGO WG: Claudine Tsongo, Coordinator, Dynamique des femmes juristes (DFJ) IO WG: April Pham, OCHA Jamboard for Session 1.1: https://tinyurl.com/CtASession11
15:00-15:30 (30 min)	Break with virtual coffee room Participants can join virtual "coffee tables" to meet others informally, if they wish NB: NO INTERPRETATION
15:30-16:05 (35 min)	1.2 — Learning from the 2015-2020 Road Map with a focus on the Past Year
Expected outcomes: Discuss lessons learned from the first Road Map with particular focus on the	Facilitator: Nicoline Nwenushi Wazeh, CAWOPEM Cameroon Women's Peace Movement
last year and identify how this learning can be linked to the implementation of the Road Map 2021-2025.	Jamboard for Session 1.2: https://tinyurl.com/CtASession12

DAY 1 – Sept. 13, 2021 Time/Expected Outcomes Geneva (GMT+2/CEST)	ltem
Geneva (GMT+2/CEST) 16:05-16:40 (35 min) Expected outcomes: Get a quick overview of some of the recent tools, resources, research, and initiatives and how they are operationalized in humanitarian settings and GBV activities with the opportunity to explore more on these matters on Day 2.	1.3 — Sharing Resources on GBV in Emergencies Facilitator: Manisha Thomas, WRC Presenters (3 min/resource): 1) GBV Accountability Framework Toolkit, Joe Read, CARE 2) InterAction's Gender-Based Violence Prevention Evaluation Framework (GBV PEF), Jessica Lenz, InterAction 3) Humanity and Inclusion's DGA Inclusive Intersectional Toolbox, Nelleke Dorothea RIEPMA, Humanity and Inclusion 4) GBV Minimum Standards facilitators Guide and contextualization tool, Emily Krasnor, UNFPA 5) Sexual and gender-based violence and forced migration: a new focus on mobility and refuge (The SEREDA Project, with WRC), Dale Buscher, Jenny Phillimore, Sandra Pertek 6) UNHCR Safety Audit tools, Kathryn McCallister, UNHCR 7) Action research on creating a gender equitable,
	inclusive, and locally led and owned response to GBV in emergencies Kenya, Catherine Mumma 8) CAFI Consortium Baseline Study, Wesal Abdullah, AWO and Claudine Tsongo, Dynamique des femmes juristes (DFJ)
16:40-17:05 (25 min)	1.4 — Priorities for the Next Year under the Road Map 2021-2025
Expected outcomes: Address specific areas of the CtA partnership that will strengthen the implementation of the Road Map 2021-2025.	Facilitators: Clare Hollowell, IPPF and Wesal Abdullah, AWO Jamboard for Session 1.4: https://tinyurl.com/CtASession14
17:05-17:15 (10 min)	1.5 — Wrap up/Summary Day 1 and recap of Day 2 agenda
	Facilitator: Manisha Thomas, WRC



Day 2: Tuesday, September 14, 2021 — Objective 2: Identifying and Agreeing Priorities for Collective Action

DAY 2 – Sept. 14, 2021 Time/Expected Outcomes Geneva (GMT+2/CEST)	Item
11:00-12:30 (90 min)	OPTIONAL Priorities for the Next Year for Partnership (optional – Day 2)
Expected outcomes: A preliminary prioritisation of ideas from Day 1 that can be taken forward by the partnership and to be discussed during the rest of the day.	(NB: optional session for colleagues in the Eastern hemisphere, which will feed into the main session) Facilitator: Riikka Mikkola, Finland Jamboard for Day 2 Optional Session:
	https://tinyurl.com/CtASessionDay2Optional
Break	
13:30-14:00 (30 min)	Optional Informal Meeting Time Option to join a virtual room to meet others while waiting. NB: INTERPRETATION IN MAIN ROOM ONLY
14:00-14:10 (10 min)	2.0 — Welcome and Recap of Day 1 and Morning Session of Day 2
	Facilitator: Manisha Thomas, WRC
14:10-14:55 (45 min)	2.1 — Collective Action under the Road Map 2021- 2025
Expected outcomes: Lessons learned from the Steering Committee, the Working Groups	Facilitator: Erin Patrick, IASC GBV Guidelines Global Coordinator.
and partners to discuss and agree on specific areas and operational	PresentationsIASC GBV financing, Jessica Skinner, UK
approaches for continued collective action under the Road Map.	IO WLO Partner Survey, Emily Krasnor, UNFPA and Constanze Quosh, UNHCR
	Jamboard for Day 2 Optional Session: https://tinyurl.com/CtASession21
	Break
14:55-15:20	Break with virtual coffee room
(25 min)	to meet others informally
	NB: NO INTERPRETATION

DAY 2 – Sept. 14, 2021 Time/Expected Outcomes Geneva (GMT+2/CEST)	Item
15:20-16:20 (60 min)	2.2 — Advocacy
Expected outcomes: Lessons learned from CTA advocacy work and agree how to operationalize collective advocacy under the Road Map.	 Facilitators: Milkah Kihunah, CARE International and Lyne Calder, Switzerland CtA Advocacy Plan: https://tinyurl.com/CtAAdvPlan CtA Draft Decision-Making Tool: https://tinyurl.com/CtADraftAdvTool Jamboard for Session 2.2: https://tinyurl.com/CtASession22
16:20-16:30 <i>(10 min)</i>	2.3 — Wrap up/Summary Day 2 and recap of Day 3 agenda
	Facilitator: Manisha Thomas, WRC
16:30-17:15 (45 min)	2.4 — Hearing More About Resources on GBV in Emergencies
Expected outcomes: Learn more about the resources presented on Day 1.	 Facilitator: Manisha Thomas, WRC Possibility to hear more about the 8 tools, resources, research from Day 1/Session 1.3
17:15-17:45 (30 min)	SIDE EVENT: LAUNCH OF THE GBV AOR STRATEGY
Objectives:	AGENDA
 Present the new GBV AoR Strategy 2021-2025's new strategic priorities. Illustrate the alignment and relationship between the GBV 	 Opening remarks Ms. Mette Thygesen, Head of Department, Humanitarian Action, Civil Society and Engagement, Denmark
AoR strategic priorities and the new CtA Road Map.	 Introductory comments Ms. Shoko Arakaki, Director of the Humanitarian Office, UNFPA
	Ms. Andrea Studer, Deputy Head of Humanitarian Aid, Swiss Agency for Cooperation and Development
	 Presentation of GBV AoR Strategy Ms. Jennifer Chase, Global Coordinator of the GBV AoR
	 Remarks by AoR Member Ms. Nicole Behnam, Senior Director, Violence Prevention and Response Unit, IRC
	Interventions from the floor



Day 3: Wednesday, September 15, 2021 — Objective 3: Addressing issues in the Partnerships' functioning/governance and Road Map 2021-2025 Commitments

DAY 3 – Sept. 15, 2021 Time/Expected Outcomes Geneva (GMT+2/CEST)	Item
13:30-14:00 (30 min)	Optional Informal Meeting Time Option to join a virtual room to meet others while waiting. NB: INTERPRETATION IN MAIN ROOM ONLY
14:00-14:15 (15 min)	3.0 — Welcome and Greeting by the Danish Minister of Development followed by Recap of Day 2
	Facilitator: Manisha Thomas, WRC
	Greeting by: Danish Minister of Development, Flemming Møller Mortensen
14:15-15:10 (55 min)	3.1 — Road Map 2021-2025
Expected outcomes: Identify areas where cross-stakeholder	Facilitators: Keren Simons, Plan International and Joe Read, CARE International
	Brocentere
work could be done, particularly to fill gap areas in	Presenters: Wesal Abdullah, AWO
the Road Map commitments.	Claudine Tsongo, Dynamique des femmes juristes (DFJ)
	2021-2025 Road Map Commitments:
	https://tinyurl.com/CtARoadMapMatrix
	Jamboard for Session 3.1:
	https://tinyurl.com/CtASession31
	Break
15:10-15:40	Break with virtual coffee room
(30 min)	to meet others informally
	NB: NO INTERPRETATION
15:40-16:50 (70 min)	3.2 — Call to Action Functioning and Governance
	Facilitator: Simmi Dixit, Canada
Expected outcomes: Address and agree how to	Presenters:
further operationalize the work	Danish leadership: Lone Thorup
under Denmark's lead,	States/Donors WG: Idar Instefjord, Norway
including adoption of new /	IO WG: Louise O'Shea, IOM
different tools, the roles of	NGO WG: Micah Williams, IMC
working groups / new cross stakeholder groups.	
Stakeriolder groups.	Internal Memo on Annual Reporting: https://tipy.url.gom/CtA.lntMemo.
	 https://tinyurl.com/CtAIntMemo Jamboard for Session 3.2:
	Jamboard for Session 3.2: https://tinyurl.com/CtASession32
	intpo.//tillyuli.com/ot/Occosiono2
16:50-17:00	3.3 — Recap and Summary of Meeting/Agreed Next Steps



DAY 3 – Sept. 15, 2021 Time/Expected Outcomes Geneva (GMT+2/CEST)	Item
(10 min)	Facilitator: Manisha Thomas, WRC
17:00-17:05 (5 min)	3.4 — Closing Remarks by Denmark Director of Humanitarian Affairs: Mette Thygesen, Denmark